Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ελεύθερες οι μετεγγραφές για πολύτεκνους-τρίτεκνους

Ελεύθερες οι μετεγγραφές για πολύτεκνους-τρίτεκνουςΣε 70.305 μαθητές ανοίγει φέτος την πόρτα το υπουργείο Παιδείας καθώς αυτός είναι ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.


Από τις θέσεις αυτές:

- 46.735 θέσεις θα πάνε στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες
- 23.570 θέσεις στα ΤΕΙ, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και Α.Σ.Τ.Ε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «ο γενικός αριθμός εισακτέων είναι αυξημένος από τον αντίστοιχο περσινό (57.895) κατά περίπου 20%. Η φαινομενική  αυτή αύξηση προκύπτει από την κατάργηση των επιπλέον θέσεων που δίνονταν ως πέρυσι στις ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) και την ενσωμάτωσή τους στο γενικό αριθμό εισακτέων, που θα διεκδικούν πλέον όλοι οι υποψήφιοι. Άρα, σε πραγματικούς αριθμούς ο φετινός αριθμός εισακτέων είναι σχεδόν ίσος με τον περσινό.

Ειδικά για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους  αλλά και όσους πληρούν κοινωνικά κριτήρια, το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι «μετά την εισαγωγή τους θα δίνονται ελεύθερες μετεγγραφές».

Μέριμνα λαμβάνεται, επίσης, για τους μαθητές από την Κεφαλονιά που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) ή των Επαγγελματικών Λυκείων(ΕΠΑΛ), καθώς γι' αυτούς προβλέπονται θέσεις σε ποσοστό 0,5% επιπλέον του αριθμού εισακτέων.

Για τους υποψήφιους, τέλος, που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ το 2012 θα έχουν κι αυτοί το δικαίωμα να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους το 2014 σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς δηλαδή νέα εξέταση, καταθέτοντας μόνο μηχανογραφικό δελτίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.