Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Δημοτικά και άλλα

Βγήκαν μαχαίρια στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας για το 2013 την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του Οργανισμού Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου. Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Τάκης Παπαγεωργίου διαχώρισε την θέση του ζητώντας να ακυρωθούν όλες οι δαπάνες για πολιτιστικές εκδηλώσεις και ζήτησε από την πρόεδρο του οργανισμού εάν θέλει να διαθέσει την αμοιβή της για τον σκοπό αυτό. Έγινε ένας ψιλοχαμός στην αίθουσα οπότε και έκανε παρέμβαση ο ίδιος ο Δήμαρχος ο οποίος έκανε επίθεση στον σύμβουλο της παράταξής του επί προσωπικού, καθόσον γνωρίζουμε όλοι ότι αυτός είναι καθηγητής με αποτέλεσμα να επανέλθει ο σύμβουλος και να δηλώσει ότι "Δεν μπορείς να με κρίνεις σαν καθηγητή γιατί δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις όπως επίσης δεν μπορώ και εγώ να σε κρίνω σαν πολιτικό μηχανικό"  και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από την συνεδρίαση. Τελικά ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με μια επιπλέον διαρροή από την συμπολίτευση και την ψήφο του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Κ. Υφαντή. Λέτε να σηματοδοτεί κάτι αυτή κίνηση;
Θυμάστε τα stage πριν λίγα χρόνια. Στρατιές ανέργων με όνειρο μια θεσούλα στο Δημόσιο.  Εν έτει 2014 άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Το βάφτισαν πρόγραμμα κοινοφελούς εργασίας και γέμισαν οι Δήμοι με προσωπικό και ελπίδες. Τι να 'πω. Ανάλογα με τον κόσμο και οι αρχές του..
Συνεδριάζει σήμερα η Νέα Δημοκρατία στο Λιδωρίκι με θέμα την ανάδειξη υποψηφίου Δημάρχου για της Δημοτικές Εκλογές. Στην διαδικασία συμμετέχουν διατελέσαντες Δήμαρχοι, δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι, υποψήφιοι κλπ. Από γνωρίζω δύο θα είναι οι υποψηφιότητες.  Το αποτέλεσμα θεωρείται προδικασμένο αλλά γίνονται προσπάθειες να μην γίνει διάσπαση και να πάει ενωμένη η παράταξη στις εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την μεριά του δεν βιάζεται. Περιμένει να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στα άλλα στρατόπεδα και θα πάρει τις αποφάσεις τον Φεβρουάριο.  
Και κάτι που μας προέκυψε ξαφνικά και ίσως ανησυχήσει λίγο την φιλελεύθερη παράταξη. Μην σας φανεί παράξενο η Χρυσή Αυγή να κατεβάσει συνδυασμό για να συσπειρώσει τον κόσμο της και να εισπράξει την ψήφο δυσαρέσκειας προς την Κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.