Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Χαμένος ο Τσίπρας, αλλά αν ο Σαμαράς πάρει νέα μέτρα η κυβέρνηση έπεσε

Ισχυρό όπλο για τις διαπραγματεύσεις με τη τρόικα απέκτησε η κυβέρνηση, ας ελπίσουμε να το αξιοποιήσει

Με 153 ψήφους η Βουλή απέρριψε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνη έκπληξη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας η Θεοδώρα Τζάκρη η οποία υπερψήφισε την πρόταση μομφής και λίγο αργότερα διαγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Πολλά ακούστηκαν αυτές τις ημέρες & αν κάτι κυριάρχησε ήταν η απορία όλων για την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αν κάποιος θελήσει να βρει τη σκοπιμότητα από τη πλευρά του Αλέξη Τσίπρα είναι η πολιτική επένδυση (ή βεβαιότητα) πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα.
Ο Αντώνης Σαμαράς όσο χαλαρός και αν παρουσιάστηκε στην ομιλία του, αναγκάστηκε να κάνει απόλυτα ξεκάθαρο στους Βουλευτές που στηρίζουν τη κυβέρνηση, πως δε θα υπάρξουν νέες επιβαρρύνσεις για τον ήδη δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό.
Η ύπαρξη της κυβέρνησης πλέον στηρίζεται στο ότι δε θα ληφθούν νέα μέτρα, δίνοντας έτσι στον Πρωθυπουργό ένα ισχυρό διαπραγμευτικό όπλο με τους δανειστές. Αν όμως δεν καταφέρει να το αξιοποιήσει & να παρουσιάσει γρήγορα αποτελέσματα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. 

arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.