Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ο πάπας!!


Ο ιταλικής καταγωγής αργεντινός καρδινάλιος, Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, είναι ο νέος Πάπας. Νέος που λέει ο λόγος, γιατί ο Πάπας είναι 76 ετών. Το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Πάπα είναι Φραγκίσκος Α΄ -αν και οι φίλοι του τον φωνάζουν «Γκαμπριέλα»- και παραπέμπει στον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, ώστε να λερωθεί το όνομα και αυτού του υπέροχου ανθρώπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το παπικό ρεπορτάζ, το κονκλάβιο ήθελε έναν νεότερο Πάπα αλλά, επειδή δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν ποιανού γκόμενο θα κάνουν Πάπα, αποφάσισαν να κάνουν Πάπα τον Χόρχε Μάριο Μεργκόλιο που είναι έτοιμος για καλή ψυχή, ώστε να κερδίσουν χρόνο και να σιτέψει λίγο και ο επόμενος Πάπας, να πέσουν οι ορμές του και να μην έχει συνέχεια τον νου του στην παιδεραστία.
Ο Πάπας Φραγκίσκος Α΄ είναι ο πρώτος Πάπας από τη Νότια Αμερική και η επιλογή του οφείλεται στο γεγονός πως οι χώρες της Νότιας Αμερικής έχουν ξετσουτσουνιάσει τώρα τελευταία και πάνε να σηκώσουν κεφάλι, οπότε ρίχνουν στους Νοτιαμερικανούς έναν Πάπα από τα μέρη τους, για να τους αποβλακώσει με την θρησκεία, να πλακώνονται στις προσευχές από το πρωί μέχρι το βράδυ, και να ξεχάσουν την ανεξαρτησία και την δημοκρατία.
Ο Πάπας Φραγκίσκος Α΄ γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και είχε άλλα τέσσερα αδέρφια. Οι γονείς του είχαν κάνει και άλλα δυο παιδιά αλλά τα πούλησαν, για να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα υπόλοιπα.
Σπούδασε χημεία αλλά δεν τα κατάφερνε στα πειράματα, αφού μπέρδευε συνέχεια τις δόσεις και προκαλούσε εκρήξεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 35 συμφοιτητές του και 250 να μείνουν ανάπηροι.
Επίσης, σπούδασε Ψυχολογία και Θεολογία επειδή τον είχαν πιάσει τα υπαρξιακά του.
Στη διάρκεια των σπουδών του, ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο στην Μπόκα Τζούνιορς αλλά κατηγορήθηκε από τον Ντιέγκο Μαραντόνα πως έστηνε τα παιχνίδια.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα απόγευμα μπήκε στα αποδυτήρια και είδε τους 10 συμπαίκτες του και τους αναπληρωματικούς να παίρνουν νουμεράδα την αρραβωνιαστικιά του.
Αυτή η εικόνα τον στιγμάτισε ανεξίτηλα και πήρε μεταγραφή στη Ρίβερ Πλέιτ, αλλά, στους αγώνες, οι οπαδοί των άλλων ομάδων κρατούσαν φωτογραφίες της μνηστής του και ο Πάπας δεν μπορούσε ούτε να κοντρολάρει την μπάλα αλλά δεν τον έδιωξαν αμέσως από την ομάδα γιατί με τα δάκρυά του πότιζε το γρασίδι.
Στη συνέχεια, δούλεψε πορτιέρης σε κακόφημα μπαρ του Μπουένος Άιρες και μετά μπάρκαρε σε ένα πλοίο που έκανε εμπόριο ναρκωτικών και εκεί γνώρισε τον Γουίλι τον μαύρο θερμαστή από το Τζιμπουτί, ο οποίος μες στο τεράστιο σώμα του είχε μια αθώα καρδιά και κάποια νυχτιά μέσα στο μπαρ Ρετζίνα στη Μαρσίλια, για να φυλάξει τον Πάπα από έναν Iσπανό, έφαγε αυτός μια αδειανή στην κεφαλή μποτίλια.
Στα 32 του, απογοητευμένος από το χαμό του Γουίλι -και επειδή δεν μπορούσε να βρει δουλειά-, αποφάσισε να μπει στην ιεροσύνη που έχει καλό και σίγουρο μεροκάματο.
Κάποιοι λένε πως συνεργάστηκε με τη χούντα του Βιντέλα αλλά υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν πως είχε πάρει τα όπλα και είχε βγει στο βουνό σαν τον Τσε Γκεβάρα.
Είναι αντίθετος στον γάμο των ομοφυλοφίλων, επειδή πιστεύει πως οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να ζουν ελεύθερα τον έρωτά τους και να μην δεσμεύονται με τον γάμο που σκοτώνει τον έρωτα, ενώ συνηθίζει να λέει πως οι βέρες ήτανε χρυσές, χρυσές κι οι αλυσίδες, που δέσανε τα νιάτα μας, πώς δεν τις είδες;
Η εκλογή του νέου Πάπα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από χιλιάδες πιστούς, αφού υπάρχουν ακόμα πολλοί βλαμμένοι που βρίσκουν γελοίο τον Μπέπε Γκρίλο αλλά θεωρούν πολύ σοβαρό να εμφανίζεται ένα γεροσάψαλο ντυμένο σαν νυφούλα και να κάνει πως είναι ο εκπρόσωπος του Θεού στη Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.