Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Οι Δήμοι κατεβάζουν ρολά



«Κλίμα λουκέτων», ολιγοήμερων στην αρχή και στη συνέχεια ακόμη και επ' αόριστον, διαμορφώνεται ανάμεσα στους δημάρχους ενόψει του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου*. Συνέδριο που -ως γνωστόν- πραγματοποιείται με αφορμή τις περικοπές στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ), που ξεκίνησαν από μείον 30% τον Ιούλιο** και αναμένεται να φτάσoυν μέχρι και το μείον 50% μέχρι τα τέλη του έτους, πράγμα που -εάν συμβεί- όπως έχει πει πλειστάκις η ΚΕΔΕ θα οδηγήσει πολλούς δήμους της χώρας στο να κατεβάσουν ρολά***.
Παράλληλα, αξιοσημείωτη μερίδα δημάρχων προτείνει τη λύση των παιραίτησεων είτε εξαρχής είτε, κυρίως, ως έσχατο μέσο, αν δεν έχουν αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις, ενώ στο τραπέζι έχουν πέσει και άλλες προτάσεις, όπως, για παράδειγμα, να «κατασκηνώσουν» έξω από τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης, αλλά και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ή ακόμα να ζητήσουν τη βοήθεια του ευρωπαίου επιτρόπου, αρμόδιου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Γιοχάνες Χαν.
Ίσως γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες τηςaftodioikisi.gr, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη αποδεχθείσυνάντηση των επικεφαλής της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την επιστροφή του από την Ευρώπη.
Η aftodioikisi.gr, απευθύνθηκε στους 13 ΠΕΔάρχες, με αφορμή τις γενικές συνελεύσεις των περιφερειακών ενώσεων που ξεκινούν από σήμερα**** για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης κατγράφοντας τις προτάσεις που θα εισηγηθούν στους αιρετούς-μέλη τους. Από αυτές προκύπτει:
  • Εννέα από αυτούς τάσσονται σε πρώτη φάση υπέρ των δυναμικών κινητοποίησεων με ολιγοήμερα ή επ' αόριστον λουκέτα, ενώ στη συνέχεια τουλάχιχτον τρεις εξ΄αυτών θέτουν ευθέως  θέμα παραιτήσεων
  • Δύο τάσσονται εξαρχής υπέρ των ομαδικών παραιτήσεων
  • Δύο λένε όχι τόσο στα λουκέτα όσο και στις παραιτήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.