Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αυτά είναι τα μηνύματα των ψηδοδελτίων επικρατείας ...

Εμείς είχαμε θαυμάσει τον Πύρρο Δήμα ως έναν Εθνικό Ήρωα, ο οποίος μας είχε χαρίσει στιγμές Εθνικής Έκστασης. Ποτέ δεν είχαμε οριοθετήσει τόσο τον ίδιο όσο και άλλα πρόσωπα αυτής της εθνικής ακτινοβολίας, μέσα στα στενά πλαίσια ενός σάπιου πολιτικού συστήματος...

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που οδήγησαν αυτόν τον υπεραθλητή να γίνει υποστηρικτής των υποτελών στους δανειστές, πολιτικών δυνάμεων του μνημονίου. Δεν μπορούμε να κατανοήσομε πως μπορεί ένας εν ζωή ήρωας να αφαιρέσει το όνομά του δίπλα από εκείνο του Σύρου Λούη και να το εμπλέξει σε κομματικές αντιδικίες και κομματικά πάθη.
Φυσικά, ως Έλληνας πολίτης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ασχοληθεί και με αυτό που επέλεξε, αλλά και δικό μας (ως πολιτών) πλέον αναφαίρετο δικαίωμα είναι να κρίνουμε από τούδε και στο εξής τις πολιτικές πράξεις του όπως όλων των άλλων πολιτικών.

Ένα από τα πάγια αιτήματα του ελληνικού λαού είναι να γίνει επιτέλους πράξη η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Όλοι γνωρίζουμε πως, αν δεν υπάρξει κάποια στιγμή ελεύθερη και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει περίπτωση να προκόψει ποτέ αυτός ο τόπος. Σήμερα δυστυχώς η ηγεσία της Δικαιοσύνης διορίζεται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό, δηλαδή από τον αρχηγό της εκτελεστικής εξουσίας, επομένως αυτόματα η Δικαιοσύνη γίνεται δέσμια του άρματος της εκτελεστικής εξουσίας.
Πιστεύουμε πως η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, τον Αρεοπαγίτη και εν ενεργεία δικαστή κ. Χ. Αθανασίου, δεν συμβάλει προς την κατεύθυνση του λαϊκού αιτήματος για διαχωρισμό της Δικαιοσύνης από τα κόμματα. Μπορεί νομικά να καλύπτεται  αυτή η ενέργεια (εξάλλου τους νόμους και πάλι ο εκάστοτε πρωθυπουργός τους φτιάχνει), αλλά το μήνυμα που εκπέμπει αυτή η ενέργεια προς το υπόλοιπο δικαστικό σώμα και προς τον ελληνικό λαό, κάθε άλλο παρά μήνυμα ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης από τα κόμματα είναι.
Και ο ανώτατος δικαστής κ. Αθανασίου, όπως και ο κάθε Έλληνας πολίτης, έχει το δικαίωμα να είναι μέλος ενός κόμματος και να θέλει να γίνει βουλευτής. Όμως, θεωρούμε σωστό ότι θα έπρεπε να γίνει πριν παραίτηση από το αξίωμα του δικαστή και στη συνέχεια να εκτεθεί στην κρίση του λαού με σταυρό προτίμησης, όπως έκανε και ο Ντι Πιέτρο στην Ιταλία και όχι με διορισμό μέσα από κομματικό ψηφοδέλτιο επικρατείας, ο οποίος θεσμός, έτσι κι αλλιώς είναι αντιδημοκρατικός και θα πρέπει να εκλείψει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.